وقتی در مسیر موفقیت و رسیدن به خواستههایتان حرکت میکنید، مهمترین موضوع مدیریت باورها و درک اهمیت آن است، زیرا باورها هستند که زندگی ما را رهبری میکنند و باعث میشوند اقداماتی انجام دهیم که باعث رشد و پیشرفتمان شوند.
به نظر شما چرا مدیریت باورها مهم است؟
مدیریت باورها چه اهمیتی دارد؟
اگر قصد راه اندازی کسب و کار شخصی داشته باشید یا هدفی برای خود انتخاب کنید که میخواهید به آن برسید اما از طرفی در ذهنتان باورهای نامناسب داشته باشید، رسیدن به خواستهتان غیر ممکن است.
همواره قدرت باورها بیشتر از هدفی است که داریم، اگر باورهایی مناسب و هماهنگ با هدفمان نداشته باشیم ذهن تلاش میکند مانع از انجام کارهایی شود که نیاز است برای رسیدن به هدفمان انجام دهیم.
به طور مثال: اگر باور داشته باشید پول دست مردم نیست یا کسی برای کار من پول پرداخت نمیکند، آیا کسب و کار شخصی خودتان را راه اندازی میکنید؟
اگر باور داشته باشید برای رسیدن به هر هدفی باید سختی بکشید و بارها شکست بخورید، آیا اقدامی انجام میدهید؟
قظعاً خیر، حتی اگر بگویید بله مطمعن باشید ذهن با هزاران دلیل مانع از اقدام شما خواهد شد و در بهترین حالت کارهای کوچکی که شما را به موفقیت و خواستهتان نمیرساند انجام خواهید داد.
مدیریت باورها
اولین کار مهم شما برای مدیریت باورها این است که با افراد نامناسب مشورت نکنید و هدف خود را با آنها در میان نگذارید.
افراد نامناسب کسانی هستند که وقتی از خواستههایتان با آنها صحبت میکنید خواسته یا ناخواسته باعث ناامیدی شما میشوند و انگیزه را از شما میگیرند.
ممکن است هدفتان را با فرد نامناسبی در میان بگذارید و با جملاتی مثل جملات زیر روبرو شوید که از همان اول انگیزه شروع را از شما میگیرند و مانع از اقدام شما میشوند.
- این کار جواب نمیدهد.
- من این راه ر رفتهام نتیجهای ندارد.
- رسیدن به موفقیت که ساده نیست.
- آدم باید زجر بکشد تا به خواستهاش برسد و…
پس اولین قدم برای مدیریت باورها این است که با افراد نامناسب مشورت نکنیم و اهدافمان را به آنها نگوییم.
کنترل ورودیهای ذهن
یکی دیگر از مهمترین کارهایی که برای مدیریت باورها باید به آن توجه کنیم، کنترل ورودیهای ذهنمان است.
اگر بارها چیزهایی را بشنویم یا ببینیم که منفی هستند و با هدف ما هماهنگ نیست به مرور باورهای نامناسب در ذهن ما جای میگیرند، باورهایی که نه تنها به ما کمک نمیکنند بلکه مانع بزرگی سر راه ما هستند و باعث ترس، نگرانی، ناامیدی و بیانگیزه شدن ما میشوند.
ما مدام با رویدادها و اتفاقاتی منفی در جامعه روبرو هستیم که میتوانند باورهای نامناسب در ذهن ما ایجاد کنند و بسیاری از آنها ملموس هستند که اگر مراقب نباشیم و به خودمان اجازه دهیم هر حرفی را بشنویم یا هر اتفاقی را ببینیم خیلی زود باورهای نامناسب در ذهنمان جای میگیرند.
برای مدیریت باورها باید مراقب ورودی های ذهنمان باشیم و اگر موضوعی به ما کمک نمیکند در مورد آن نه صحبت کنیم و نه به آن توجه کنیم.
باورهای نامناسب دلیل اشتباه کردن
اهمیت باورهای مناسب آنقدر زیاد است که اگر آن را درک کنید اشتباهات شما کاهش مییابد و تصمیمات درست بیشتری میگیرید.
خیلی اوقات دلیل اشتباهات و ناکامیهای ما باورهای نامناسبی هستند که داریم و به واسطه همان باور اشتباه اقداماتی انجام میدهیم و تصمیماتی میگیریم که در نهایت باعث شکست ما میشود.
اگر گذشته خودتان را به یاد بیاورید حتماً روزهایی بوده که میگفتید این کار جواب نمیدهد، حالا وقت هست یا اگر نشود چه و… اما بعد از سالها به خودتان گفتهاید ای کاش آن موقع انجام میدادم.
این یادآوری گذشته به شما کمک میکند اهمیت باورهای مناسب را درک کنید و متوجه شوید اگر باورهای درستی داشته باشید تصمیم درستی هم خواهید گرفت که باعث رشد و پیشرفتتان میشود.
پیشنهاد میکنم آموزش زیر را با دقت مشاهده کنید تا اهمیت مدیریت باورها را بهتر درک کنید و در زمان درست تصمیمات درستی که شما را به موفقیت و ثروت میرساند بگیرید.
وحید رستمی

حجم: 59 مگابایت
زمان: 05:56 دقیقه
کیفیت: 1080P